Annons

Tiggeriförbud diskuteras på torsdag

På torsdag ska Sverigedemokraternas förslag till ett tiggeriförbud på gågatan tas upp i kommunfullmäktige. Förslaget är att säga nej.
Ulricehamn • Publicerad 26 mars 2019
Stadshuset.
Stadshuset.

Sverigedemokraten Niclas Sunding har lämnat in två olika motioner om tiggeri.

I en av dem föreslår han att fullmäktige inför ett förbud mot så kallad passiv pengainsamling på gågatan. I den andra att fullmäktige beslutar att förtydliga skrivningen om pengainsamling i ordningsföreskrifterna.

Annons

Han skriver bland annat att tiggeri är en grogrund för organiserad brottslighet och människohandel. Om kommunen hörsammar hans förslag sägs det försvåra sådan brottslighet.

Motionerna har behandlats i kommunstyrelsen, där beslutet blev att säga nej.

Detta gjordes med hänvisning till att ordningsföreskrifterna bedöms som tillräckliga redan i dag för att upprätthålla ordning och säkerhet på offentlig plats. Bland annat finns redan ett krav på tillstånd från polisen för att få lov att samla in pengar på offentliga platser.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons