Annons

Gerhard Wichers: Svaren från politikerna om skolan känns igen

Gerhard Wichers tror inte på lösningen med tre högstadieskolor i kommunen; ”Kravet på lärandet samt behovet av behöriga lärare kommer inte att infrias,” skriver han i ett svar till Nya Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 3 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gerhard Wichers känner igen svaren han fick från Nya Ulricehamn angånde läget i Ulricehamns skolor. Bilden är en genrebild.
Gerhard Wichers känner igen svaren han fick från Nya Ulricehamn angånde läget i Ulricehamns skolor. Bilden är en genrebild.Foto: Alexander Olivera/TT

Svar till Nya Ulricehamn och svaret ”Våra satsningar börja ge resultat i skolan”, publicerad i UT den 17/5 , efter min insändare "Någon måste ta ansvar för läget i Ulricehamns skolor.”

Tack för ert svar på min insändare angående problem i våra skolor .

Annons

Men, tyvärr, svaren känns igen. Samma politikersvar som vid de senaste två negativa resultatmätningarna; ”våra satsningar börjar ge resultat". Sedan en upprepning av allt som gjordes.

Stöket skylldes på ett få antal elever samt på "bristen i föräldraansvaret”.

Vet att lärare samt övrigt personal gör så gott det går efter de förutsättningar som finns, men någonting går fel ändå.

”Vet att lärare samt övrigt personal gör så gott det går efter de förutsättningar som finns, men någonting går fel ändå.”

Tror inte att ert parti bör ta på sig all ära för om- och tillbyggnader av våra skolor samt miljön kring dem. I Hössna exempelvis var renoveringen sedan länge planerad och verkligen nödvändig.

När det gäller högstadiet har ni tydligen låst fast er på tre skolor.

Dagens ungdom som går på högstadiet, kravet på lärandet samt behovet av behöriga lärare kommer inte att infrias. Tror fortfarande inte att vår fina kommun kan täcka det behovet i alla tre skolor.

Kontentan är, trots din försäkran, att vi inte kan garantera en likvärdig undervisning .

Att vi ska fortsätta med förbättringen av våra låg- och mellanstadieskolor i hela kommunen, samt helst öka flexibiliteten i våra förskolor har absolut aldrig ifrågasatts från min sida.

Gerhard Wichers

Annons
Annons
Annons
Annons