Ulricehamn

Vädret: Mer ruskväder att vänta till helgen

Ulricehamn ,
Foto: Johan Nilsson/TT

I helgen drog stormen Ciara fram över Sverige och i Ulricehamn orsakade den strömavbrott och välta träd. Till helgen väntas mer ruskväder.

Framförallt var det en del av Vattenfalls kunder i Ulricehamns kommun som drabbades av strömavbrott och det föll ett par träd på gamla väg 40.

I veckan har det fortsatt falla en del regn och SMHI har varnat för höga flöden i Sjuhäradsområdet.

Enligt SMHI:s långtidsprognos ser det nu ut att bli ett par dagar med lite bättre väder, under torsdag och fredag.

Men sedan blir det återigen blåsigt och blött.

Enligt prognosen blir det förmodligen inte lika illa som det var i helgen men det väntas ändå bitvis falla stora regnmängder och blåsa hårda vindbyar från lördag till tisdag. Värst ser det ut att bli på söndagen då det ska falla nästan 25 millimeter regn och komma vindbyar på över 20 sekundmeter.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.