Annons

Väder: SMHI varnar för snöfall

Den första snön är på väg och det kan komma mycket. SMHI har utfärdat en varning.
Ulricehamn • Publicerad 26 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagen drar ett djupt lågtryck in över Götaland och det kan lokalt bli mycket nederbörd. Framförallt i inre Västergötland, skriver SMHI i sin prognos. Under kvällen och natten till lördagen går nederbörden mer och mer över i snö eller blötsnö.

Fram till lördag förmiddag kan det komma mellan en och fem centimeter snö.

Annons

Därför har man alltså utfärdat en varning för bland annat Sjuhärad.

SMHI brukar utfärda en varning om det väntas komma fem centimeter eller mer. Men när det är tidigt på säsongen, som nu, händer det att man varnar även när det kommer en mindre mängd.

Man påpekar också i prognosen att det fortsätter att vara inslag av regn i nederbörden och att det är osäkert hur mycket snö som kommer lägga sig.

Det är inte orimligt att tro att det kan bli fortsatt risk för halka under helgen eftersom det kommer vara flera minusgrader under nätterna. Det är dock ännu ingen varning utfärdad.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons