Annons

Ledningar spolas - se upp för missfärgat vatten

Kommunens energibolag, Ulricehamns energi AB, kommer under april och maj göra rent vattenledningsnätet i Villastaden och på Karlsnäs. Boende i områdena uppmanas att följa vissa instruktioner.
Ulricehamn • Publicerad 11 april 2018
Snart ska vattenledningarna rengöras. Se upp för missfärgat vatten om du bor i Villastaden eller på Karlsnäs.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Ledningarna rengörs genom spolning med vatten och tryckluft. Skälet är att förbättra vattenkvalitén och undvika att vattnet missfärgas.

Enligt Ulricehamns energi AB kommer bolaget att informera berörda fastigheter bland annat genom information i brevlådan.

Annons

För berörda fastighetsägare kommer vattnet att vara avstängd under vissa tider och vattentankar kommer att finnas utplacerade.

Enligt informationen på företagets hemsida ska berörda fastighetsägare bland annat stänga av vattnet innan spolningen.

Företaget varnar för att luft och missfärgat vatten kan finnas kvar i ledningarna efter spolningen. Därför bör man spola en lång stund så att luft och missfärgat vatten släpps ut. Även fastigheter som inte har berörts direkt av spolningen kan drabbas av missfärgat vatten.

Man påpekar också att boende inte bör spola i toaletterna, använda tvättmaskin eller använda diskmaskin förrän samtliga kranar är renspolade. För det kan leda till att filter och ventiler sätts igen.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons