Annons

Två gripna för villainbrott i Ulricehamn

För en dryg vecka sedan greps två män i Huskvarna. Dessa båda män misstänks för ett av de villainbrott som har skett i Ulricehamn den sista tiden.
Ulricehamn • Publicerad 18 september 2018

Det var den 8 september som polisen fick larm om ett pågående inbrott i Huskvarna. Polisen åkte till platsen och kunde efter en tid gripa två personer som misstänks ha genomfört inbrottet.

– De togs inte i anslutning till huset utan en bit ifrån. Polisen anträffade också gods som bland annat gjorde att man gjorde en koppling till ett inbrott i Ulricehamn, säger kammaråklagare Lisa Hedberg vid åklagarkammaren i Jönköping.

Annons

Det handlar om ett inbrott som skedde mellan den 1 och 2 september.

De båda männen har sedan häktats misstänkta för en grov stöld i Huskvarna och en grov stöld i Ulricehamn. En tredje person misstänks för medhjälp till grov stöld i Huskvarna men hon är inte häktad.

Den tredje september skrev UT om att det har skett ett flertal inbrott i Ulricehamn i augusti och början av september. Flera av dem skedde i samma område.

Förutom inbrotten i Ulricehamn skedde inbrott i andra kommuner i Sjuhärad under samma period.

Pierre Cigård är kriminalinspektör och har till uppdrag att handlägga de senaste inbrotten i Sjuhärad:

– Känslan är att det är samma gubbar som är inblandade i inbrotten och att det inte verkar som att de är förstagångsförbrytare, har han tidigare sagt till UT.

Lisa Hedberg säger att polisen i Jönköping är medvetna om att det skett flera inbrott i Sjuhäradstrakten.

– Vi har fått till oss att det har varit flera inbrott i Ulricehamn och har tittat på det. Vad vi kommer landa i vet jag inte men vi har fått till oss den informationen, säger hon.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons