GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trots pandemin – här går det att njuta av julkonsert med årets luciatrupp

Under fredagen skred Ulricehamnsbygdens lucia Johanna Hansson och hennes tärnor in i Ulricehamns kyrka för en direktsänd konsert på UT.se. Se konserten i efterhand här nedan:
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 11 december 2020
Hilda Steinstö, Tindra Trässwall, Johanna Hansson, Madeleine Hansson och Linnea Nygren utgör årets luciatrupp.
Hilda Steinstö, Tindra Trässwall, Johanna Hansson, Madeleine Hansson och Linnea Nygren utgör årets luciatrupp.Foto: Ted Petersson

Stämningen var på topp när UT besökte Ulricehamns kyrka en stund innan livesändningen satte igång.

– Det är helt klart annorlunda det här året. Vanligtvis hade vi gjort runt 200 konserter och nu blir det bara en. Men det är också det här som känns bäst med tanke på restriktionerna, säger Hilda Steinstö, tärna.

– Ja, nu får vi ge allt på en gång istället, säger Linnea Nygren, tärna.

Är ni nervösa?

– Ja, lite nervös är jag eftersom vi bara har en chans på oss att sjunga. Men det ska säkert gå bra, säger Johanna Hansson, årets lucia.

Under konserten medverkade även Samuel Henning, musikaliskt ansvarig för luciatruppen och Carolina Jonsson som spelade låten ”En skrift i snön”. UT:s chefredaktör Kajsa Kettil inledde sändningen med ett jultal.

Ulricehamnsbygdens lucia 2020 är Johanna Hansson
Ulricehamnsbygdens lucia 2020 är Johanna HanssonFoto: Pernilla Rudenwall
Luciatruppen uppträdde i Ulricehamns kyrka.
Luciatruppen uppträdde i Ulricehamns kyrka.Foto: Ted Petersson
Kajsa KettilSkicka e-post
Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.