Annons

Stökig helg - polisen sköt två med elpistol

Helgen har varit stökig i Ulricehamn med bland annat misshandel vid Bryggan och Mc Donalds. Vid två olika tillfällen tvingades polisen använda elpistol för att få kontroll på personer.
Ulricehamn • Publicerad 1 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Att polisen i Borås använder så kallade elchockvapen är inte ovanligt, säger Stefan Gustafsson som är biträdande lokalpolisområdeschef.

Polisen i Borås ingår i ett projekt där dessa används och sedan ska utvärderas. Däremot är det förmodligen mycket ovanligt att elpistolerna används i Ulricehamn.

Annons

– Det kan vara första gången men det har jag ingen statistik på, säger Stefan Gustafsson.

Det var strax efter ett natten till lördag som polisen fick larm om att en person var stökig på restaurang Bryggan i Ulricehamn.

Enligt polisen finns uppgifter om att en man i 20-årsåldern attackerade en annan gäst. När en vakt ingrep gav sig mannen på även denne. Mannen ska bland annat ha spottat på och slagit vakten i ansiktet.

Även när polisen kom var mannen stökig. Polisen tvingades då använda elpistol för att få stopp på honom.

Mannen greps och anhölls senare. Han släpptes under lördagen på fri fot men är fortfarande misstänkt för brott. Mannen misstänks för misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot polis.

Jan Johansson är jourhavande förundersökningsledare:

– Det kan vara fler som har blivit utsatta för den här personen. Det kan bli fler målsägande i det här ärendet, säger han.

Vid 22-tiden på lördagskvällen larmades polisen till Mc Donalds i Ulricehamn. Där hade det då varit ett bråk med flera personer inblandade.

Uppgifterna om exakt vad som hände var på måndagen fortfarande något osäkra. Enligt polisen finns det uppgifter om att en man blivit slagen med knytnävsslag.

En av de inblandade ska ha försökt lämna platsen i bil men hindrades då av en väktare.

Annons

Mannen som utsattes för slagen misstänks bland annat ha förstört restaurangens toalett. När polisen kom hade han dessutom en kniv framme. Polisen tvingades därför använda elpistol för att oskadliggöra mannen.

– När polisen kom gick han med kniv mot polisen så han blev skjuten med elpistol, säger Jan Johansson som är jourhavande förundersökningsledare.

Ambulansen körde personen som blivit slagen till sjukhus för kontroll.

Polisen ska nu utreda händelsen. Mannen som utdelade slagen misstänks för grov misshandel. Offret för misshandeln är misstänkt för skadegörelse och brott mot knivlagen.

Stefan Gustafsson säger att polisen än så länge är nöjda med elchockvapnen.

– Det kan se våldsamt ut men det ska ju vara helt ofarligt och man har kunnat få våldsamma situationer under kontroll med den, säger han.

I helgen har polisen också hanterat flera andra händelser. En man greps i helgen misstänkt för att ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Det har skett en incident vid Ica Tornet där en man kastade en soptunna på en fönsterruta.

Polisen grep tre personer misstänkta för att ha försökt göra inbrott på företaget Skrotfrag. Det har också anmälts att det har skett ett villainbrott på Fredriksberg i Ulricehamn.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons