Annons

Sparbanken lägger ner i Gällstad: ”Det är efterfrågan som styr”

Ulricehamns Sparbank stänger sitt kontor i Gällstad den 29 november i år. Därefter är det bara i centralorten Ulricehamn som det finns bankkontor i kommunen.
Gällstad • Publicerad 24 september 2018
Verksamheten i Gällstad flyttas till kontoret i Ulricehamn. Melker Ström, vd på Ulricehamns Sparbank, säger att det är kundernas efterfrågan som styr och det låga besöksantalet gör att banken har beslutat att stänga kontoret.
Verksamheten i Gällstad flyttas till kontoret i Ulricehamn. Melker Ström, vd på Ulricehamns Sparbank, säger att det är kundernas efterfrågan som styr och det låga besöksantalet gör att banken har beslutat att stänga kontoret.Foto: Pernilla Rudenwall

Gällstad blir utan bankkontor framöver. Från och med 29 november lägger Ulricehamns sparbank ner sitt kontor i Gällstad. För drygt två år sedan stängde Handelsbanken ner sitt kontor i Gällstad.

– Det är kundernas efterfrågan som styr. Det är inte lika många som besöker bankkontoren längre utan man använder sig av andra vägar för att ha kontakt med banken. Vissa dagar har vi bara haft tre kundbesök på kontoret i Gällstad, säger Ulricehamns sparbanks vd Melker Ström.

Annons

Den personal som har arbetat på kontoret i Gällstad har utgått från Ulricehamn.

Nedläggningen av kontoret ska inte innebära någon personalnerdragning, enligt Melker Ström.

År 1976 öppnade bankkontoret i Gällstad och när kunderna skulle informeras om nedläggningen skickades omkring 1500 brev ut till personer med postadress Gällstad, Vegby, Dalstorp och Grönahög.

Sparbanken äger lokalerna i Gällstad och det är inte klart än vad som kommer att hända med de drygt 250 kvadratmeterna.

Den bankomat som finns i anslutning till lokalen kommer att finnas kvar.

– Det är ett annat bolag som sköter bankomaten men det kommer att finnas en uttagsautomat i Gällstad efter att vi stängt kontoret säger Melker Ström.

Kontoret i Gällstad är ett kontantfritt kontor som har haft öppet tre dagar i veckan.

Carina Carlzon/UT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons