Annons

Eldningsförbundet helt borta i Ulricehamn

Från klockan nio på tisdag morgon upphör eldningsförbundet i Västra Götaland efter länsstyrelsens beslut.
Ulricehamn • Publicerad 20 augusti 2018 • Uppdaterad 21 augusti 2018
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Från och med nu är det fritt fram att elda och grilla som vanligt. Länsstyrelsen tog ett beslut att från den 25 juli förbjuda eldning i hela Västra Götalands län men det är nu hävt. Bakgrunden var det extremt varma och torra vädret. Förbudet innebar totalt förbud mot sådant som grillning, användning av campingkök och pyroteknisk utrustning.

Efter ett väderomslag lättade länsstyrelsen något på förbudet den 14 augusti då man tillät grillning i den egna trädgården och nu är förbudet helt borta.

Annons

Även Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, Särf, meddelar att det inte finns något eldningsförbud i deras område på grund av lägre temperaturer och nederbörd. Men, man manar ändå till försiktighet.

– Det är nu tillåtet att elda i skog och mark, men vi vill samtidigt uppmana allmänheten till stor försiktighet. All eldning sker under eget ansvar, säger räddningschef Stefan Bengtsson, Särf, i ett pressmeddelande.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons