Annons

Skolan får pengar av banken - klasser kan söka till egna förslag

1,4 miljoner ger Sparbanken i Ulricehamn till skolan i Ulricehamn. Klasser får sedan ansöka om pengar utifrån ett eget förslag.
Ulricehamn • Publicerad 20 juni 2018
Ulricehamns sparbank. Arkivfoto.
Ulricehamns sparbank. Arkivfoto.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är Sparbanksfonden Ulrica som öronmärkt 1,4 miljoner kronor för skolan i Ulricehamn nästa läsår.

Melker Ström är vd på Ulricehamns sparbank:

Annons

– I skolan finns en massa bra idéer, men ibland finns det inte resurser för att förverkliga dessa. Med detta bidrag vill Sparbanksfonden Ulrica inspirera både lärare och elever att göra något utöver det vanliga. Det är roligt att kunna göra en så bred satsning som kommer nästan 3 000 barn till del, säger han.

Varje klass, från förskoleklass till årskurs nio, kan ansöka om pengar för att till exempel ha en aktivitetsdag, göra ett museibesök eller köpa aktivitetsprylar. Som mest kommer det gå att ansöka om 500 kronor per elev.

– Det är ett jättefint och omtänksamt initiativ av Sparbanken att tänka på eleverna i kommunen. Nu kan de få göra det där extra som inte ryms inom vår egen budget, säger Elisabeth Johansson, verksamhetschef för grundskolan i Ulricehamns kommun.

Genom sparbanksfonden Ulrica delar Ulricehamns sparbank ut en del av sin vinst. Pengarna ska enligt fondens ändamål bland annat gå till projekt som leder till ekonomisk tillväxt i verksamhetsområdet. Det kan handla om insatser inom forskning och utbildning.

Utdelning kan också ske till exempel till kulturella ändamål, ungdomsverksamhet, idrott och turism.

Förra året gjordes till exempel utdelningar till Säkra snö Sjuhärad, Cityföreningen Ulricehamn och Beachhandbolls SM 2018.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons