Annons

Saknade rätt att dela ut läkemedel – anmäls

En Lex Maria-anmälan har gjorts på ett serviceboende i Tranemo kommun efter att flera ur personalen saknat rätten att dela ut läkemedel.
Tranemo • Publicerad 16 april 2018
Foto: Martina Holmberg / TT

Det var tidigare i april som Lex Maria-anmälan gjordes till Ivo, inspektionen för vård och omsorg. Enligt anmälan har flera ur personalen på ett LSS-boende i Tranemo kommun gett ut läkemedel till de boende utan att ha haft delegation. Delegation måste genomgås en gång om året för att personal ska ha rätt att ge ut läkemedel.

– Efter att de här bristerna upptäcktes så har vi styrt upp rutinerna och kommer att se till att alla i personalen vet vilka uppgifter de har, från från chefshåll och nedåt. Sedan har vi också avsatt tid till delegation så att det ska bli lättare att sköta. Allt för att vi ska ha en patientsäker vård, säger Ann-Marie Nors, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tranemo kommun.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons