Annons

Så var julhelgen i Ulricehamn – för polisen

Under julhelgen har polisen skrivit några polisanmälningar men överlag har det varit en fridfull jul i kommunen.
– Det har varit lugnt och stilla överallt, vilket är mycket bra, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.
Ulricehamn • Publicerad 26 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: JESSICA GOW

Tidigare år har juldagen utmärkt sig som en dag då polisen har lite mer att göra. Så blev det inte det här året berättar Ulf Andersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

– Vi omhändertog totalt fyra personer i hela Älvsborg som var överförfriskade med stöd av lagen om berusade personer. Ingen omhändertogs i Ulricehamn, säger Ulf Andersson.

Annons

Den enda noteringen på polislistan från juldagen var ett ofredande som skedde innan 02 under natten mot annandag jul.

– Det var en person som befunnit sig på ett uteställe i Ulricehamn som fick avlägsnas från platsen av vakter. Personen spottade även mot vakterna.

Annars var det en lugn juldag överlag för polisen.

– Kanske det är för att juldagen var på en tisdag det här året så folk har redan hunnit festa i helgen, spekulerar Ulf Andersson.

Tidigare under helgen under natten mellan måndag och tisdag fick polisen rycka ut till Gällstad för att skriva en anmälan om misshandel. Jourhavande förundersökningsledare Tomas Andersson berättar:

– Det var ett gäng som hade suttit hemma och festat sent på julaftonskvällen. När gästerna skulle gå från bostaden vid 23-tiden så uppstod ett bråk. Det är en man som fick rivsår i ansiktet och uppger att han hade blivit slagen, berättar Tomas Andersson.

Polisen upprättade en anmälan om misshandel men den misstänkte fanns inte kvar på adressen.

Under julafton så anmälde butiken Smart Teknik i Ulricehamn att de utsatts för en stöld. Butikens rutor hade krossats och ett större antal mobiler och datorer ska enligt uppgift ha tagits från butiken.

Tidigare under helgen så skedde ett inbrott i Ambjörnarp som upptäcktes strax efter midnatt mellan söndagen och måndagen. Medicin stals från bostaden, men ingen person har gripits för händelsen än.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons