Annons

Så länge väntas vägarbetet på Bogesundsgatan pågå

Under tisdagen sattes första skopan i marken på Bogesundsgatan där ombyggnad av gång- och cykelbanan ska ske.
Ulricehamn • Publicerad 19 mars 2019
Trafiken kan passera under arbetet med att bygga ut gång- och cykelvägen på Bogesundsgatan.
Trafiken kan passera under arbetet med att bygga ut gång- och cykelvägen på Bogesundsgatan.Foto: Pernilla Rudenwall

Efter några dagar av förberedelser påbörjades arbetet under tisdagen med att gräva upp en del av gatan mellan Lilla torget och Jönköpingsvägen på Bogesundsgatan. Håkan Steinstö på UEAB berättar att arbetet kommer att ta ungefär tre-fyra veckor.

– Gång- och cykelbanan ska byggas ut, busshållplatsen som ligger där ska byggas om och nya träd ska planteras. Eftersom restaurangen (Jennys Thai reds. anm.) snart vill ställa upp sin uteservering tänkte vi att det var bra att börja med det här arbetet, säger han.

Annons

För under våren är det en kompott av gatuarbeten som drar igång i kommunen. Härnäst väntas arbetet med att bygga ut gator och ledningar till det nya bostadsområdet Handelsträdgården. I samband med det arbetet kommer det ske fortsatt utbyggnad av gång- och cykelvägen utmed Brunnvägen fram till Vistabergsvägen. Arbetet ska inte påverka trafiken i alltför stor utsträckning med det kan bli begränsningar i framkomligheten på Brunnvägen.

Asfalteringen av banvallen mellan Fridhemsgatan och Tre Rosors väg kommer att ske om några veckor berättar Håkan Steinstö. Sträckan ska även få belysning.

– Men i nuläget går det bra att cykla eller gå på sträckan.

I Vegby pågår arbete med att sätta upp belysning på banvallen och under arbetet kan det bli en viss begränsning i framkomligheten. Det arbetet väntas pågå fram till sommaren.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons