Annons

Rökdykare bekämpade industribrand – bil totalförstörd

Vid 9-tiden på söndagen upptäcktes en brand i en industrilokal på Jönköpingsvägen i Ulricehamn. Ingen person skadades i samband med branden. En förundersökning gällande mordbrand har inletts av polisen.
Ulricehamn • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Rökdykare arbetade med att släcka branden.
Rökdykare arbetade med att släcka branden.Foto: Carina Carlzon

Det var en privatperson som upptäckte branden och larmade på morgonen.

– Än så länge vet jag att det har brunnit i en bil som står i lokalen. Vi arbetar med att gå igenom hela lokalen nu, säger Mikael Rohmee, insatsledare för räddningstjänsten.

Annons

När UT pratade med Rohmee strax före 10-tiden hade de ännu inte branden under kontroll. Men räddningstjänsten var säker på att ingen person befann sig i lokalen.

Vid 10.30-tiden var rökdykarinsatsen avslutad och räddningstjänsten ansåg att de hade kontroll på branden.

– Vi kontrollerar nu konstruktionen på byggnaden för att se så att branden inte spridit sig, säger Andreas Leandersson, inre befäl på räddningstjänsten i Borås.

Fastigheten är till salu och bland annat används den som garage för exklusiva bilar. Det är ulricehamnaren Kjell Lind som har ett tiotal bilar i garaget.

– Jag stod och tankade en bil i Ulricehamn när fastighetsägaren ringde mig och sa att det brinner i garaget och att jag borde skynda mig dit för att få ut bilarna, säger Kjell Lind.

När Kjell Lind kom till platsen hade räddningstjänsten rullat ut fem bilar.

– Det är bara en bil som har brunnit och blivit totalförstörd. De övriga bilarna är rökskadade och måste saneras, säger Kjell Lind.

Lind tror att branden startade i en Bentley GTC från 2008. Bilen var kopplad till en batteriladdare och Kjell Lind tror att det har blivit någon form av kortslutning i bilen.

– Jag satte bilen på laddning i fredags, eftersom den inte används dagligen måste batteriet laddas.

De rökskadade bilarna ska flyttas hem till Kjell Lind för tillfällig förvaring i väntan på att han hittar en ny uppställningsplats.

Annons

Inledningsvis fanns ingen misstanke om brott men vid 13.30-tiden på söndagen gjorde polisen en omrubricering och inledde en förundersökning gällande mordbrand. Platsen ska undersökas av tekniker.

Enligt obekräftade uppgifter till Ulricehamns Tidning misstänker polisen inte längre något brott i samband med branden. Ulricehamns Tidning har utan framgång sökt polisen för att få besked om rubriceringen mordbrand fortfarande är aktuell.

Räddningsstyrkor från Ulricehamn, Vegby och Borås deltog i släckningsinsatsen.

Foto: Carina Carlzon
Carina Carlzon/UT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons