Ulricehamn

Vädret: Rikligt med regn eller snö resten av veckan

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Under onsdagsmorgonen orsakade blötsnö besvärligt väglag på många håll i Sjuhärad. Det kan bli mer av den varan de kommande dagarna och därför kan det vara läge att köra försiktigt.

Blötsnö lade sig på vägarna och tros ha bidragit till fler olyckor under onsdagen.

Enligt SMHI kan det bli fortsatt blött och besvärligt de kommande dagarna, speciellt framåt helgen. Enligt långtidsprognosen blir det nederbörd varje dag. Mest väntas falla på söndagen. Då kan det komma nästan 20 millimeter nederbörd samtidigt som det blåser mycket, uppåt 21 meter per sekund i byarna.

Samtidigt kommer temperaturen sjunka ned mot nollan under nätterna.

Det finns alltså anledning att vara vaksam på väglaget och ta det försiktigt i trafiken.

Men det finns också visst hopp om att våren är på väg.

Enligt SMHI ser det ut att komma in ett högtryck över landet i början av nästa vecka och detta kan ge soligt väder på de flesta håll.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.