Ulricehamn

Ras och slukhål i Grimsås – elljusspåret avstängt

Grimsås ,
Elljusspåret ligger i anslutning till klubbstugan Iko fritid.
Foto: Foto: Google maps
Elljusspåret ligger i anslutning till klubbstugan Iko fritid.

En bit av sträckan på elljusspåret i Grimsås har rasat. Med risk för olyckor och mer ras har kommunen valt att stänga av spåret tills vidare.

Under fredagen gick kommunen ut med en varning för ras och slukhål på elljusspåret i Grimsås. Vid en övergång över ån leder två grova plåtrör vattnet under marken, och det är denna mark som nu har rasat.

– Troligtvis har rören rostat sönder. Ovanför rören är det packat med jord, som nu har trillat ner i rören och spolas bort med vattnet, säger Henrik Linge, skogs- och parkchef på Tranemo kommun.

Orsaken tros vara de väldiga vattenmängder som kommit under veckan. När regnet luckrat upp marken har jorden rasat ner i de sönderrostade rören och skapat hål och osäkert underlag.

Då det finns risk för att ännu mer jord rasar har kommunen beslutat att stänga av hela elljusspåret tills problemet är åtgärdat. Grindar har därför satts upp för att ingen ska ta sig in på området och riskera att skadas.

– Det är högst olämpligt att gå där nu, ännu mer jordmassor kan rasa. Därför har vi tagit beslut om att spärra av så att ingen olycka ska kunna ske, säger Henrik Linge.

För att åtgärda problemet måste de gamla rören bytas ut mot nya, och ny jordmassa läggas på.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.