GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen varnar för internationell stöldliga

Risken bedöms som stor att en internationell stöldliga kommer att slå till i Ulricehamn, antingen i natt eller senare under helgen.
Polisen i Ulricehamn går därför ut med en varning till allmänheten att vara vaksamma samt att förvara bilnycklar på ett säkert sätt.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det är utifrån iakttagelser under natten till fredagen som Ulricehamnspolisen nu väljer att gå ut med en varning till boende i Ulricehamn samt kringorterna. Bedömningen är att en internationell stöldliga är på plats i Ulricehamn.

– Det är hög sannolikhet att de kommer att agera i natt, eller någon av de närmaste nätterna, säger kommunpolis Sven Gardell, till UT på fredagseftermiddagen.

Det var i Fridkullaområdet i Ulricehamn som boende observerade individer som betedde sig på ett avvikande och misstänkt sätt. Iakttagelsen gjordes vid ett-tiden natten till fredagen. Då vittnena konfronterade de misstänkta personerna, flydde de från platsen.

– Vår bedömning är att det handlar om presumtiva tjuvar som var i området för att reka, säger Sven Gardell.

"Tillsammans med annan information som vi har, bedömer vi att detta sannolikt handlar om en internationell stöldliga."

– Då inget formellt brott inträffade, gjordes heller ingen anmälan. Men tillsammans med annan information som vi har, bedömer vi att detta sannolikt handlar om en internationell stöldliga. Vi befarar att de är kvar i området och att de kommer att slå till, antingen i natt eller den närmast tiden.

Mot den bakgrunden uppmanas nu allmänheten till extra vaksamhet. Särskilt i de fall man har dyrare bilar, exempelvis BMW, Mercedes eller Volvo.

– Det är bra om man kan hjälpa till genom att försvåra för tjuvarna eller kanske upptäcka dem. Är det så att man gör iakttagelser som verkar misstänkta så vill vi att man kontaktar polisen, och då ringer 112, säger Sven Gardell.

Han råder även folk att förvara bilnycklar på ett säkert sätt, det vill säga inte vid ytterdörren.

”Vår bedömning är att det handlar om presumtiva tjuvar som var i området för att reka”, säger Sven Gardell, kommunpolis i Ulricehamn.
”Vår bedömning är att det handlar om presumtiva tjuvar som var i området för att reka”, säger Sven Gardell, kommunpolis i Ulricehamn.
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Då det handlar om tjuvar av den här typen brukar de ha utrustning som förstärker signalen från nyckeln, vilket gör att de kan runda larmet och ta sig in i bilen. Det man är ute efter är dyra bildelar, säger Sven Gardell.

Läs mer