Annons

Polis får varning efter vådaskott

En polis som arbetar i Ulricehamn får en varning efter att ha råkat avfyra ett vådaskott.
Ulricehamn • Publicerad 5 juni 2018
Arkivfoto. Polis med förstärkningsvapen av typen MP5. Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var Polismyndigheten Region Väst som gjorde en anmälan till Polisens personalansvarsnämnd.

Enligt anmälan ska polisen ha avlossat ett vådaskott i samband med uthämtningen av ett så kallat förstärkningsvapen ur ett vapenskåp i Borås.

Annons

En förundersökning om tjänstefel inleddes men den lades ner. Detta eftersom det saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Vapnet avfyrades inte i samband med myndighetsutövning och det fanns inte någon fara för svår kroppsskada eller livsfara.

Polismyndigheten Region Väst skriver till personalansvarsnämnden att polisen i fråga bör meddelas disciplinpåföljd för tjänsteförseelse. Detta i form av en varning.

Så har nu skett.

I beslutet står det att personen i fråga av oaktsamhet åsidosatt sina skyldigheter i anställningen och detta på ett sätt som inte är ringa.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons