Annons

Pappan i bilkraschen friad: ”Han var helt ren från droger”

Pappan som körde in i ett timmersläp mellan Dalstorp och Ljungsarp förra onsdagen är helt fri från alla misstankar om brott. ”Testerna visar att han var helt ren från eventuella droger”, säger Malin Kronander vid polisen.
Ulricehamn • Publicerad 1 februari 2019
Så här såg bilen ut efter kraschen in i timmersläpet mellan Dalstorp och Ljungsarp. Nu är alla brottsmisstankar avskrivna.
Så här såg bilen ut efter kraschen in i timmersläpet mellan Dalstorp och Ljungsarp. Nu är alla brottsmisstankar avskrivna.Foto: Privat

Kronander, som arbetar som förundersökningsledare hos polisen i Borås, är bedrövad över vilken utveckling historien tagit.

– Det är djupt olyckligt att det blivit sådan uppståndelse. Föraren och hans familj har drabbats, han kände sig med en gång utpekad på hemorten. Nu är det viktigt att få lugn i lilla Dalstorp. De känner att de har upplevt rena lynchmobben, säger hon.

En arkivbild från en filminspelning om rattfylleri. Polisen på bilden är Malin Kronander, förundersökningsledare i det aktuella fallet.
En arkivbild från en filminspelning om rattfylleri. Polisen på bilden är Malin Kronander, förundersökningsledare i det aktuella fallet.Foto: Lennart Magnusson
Annons

Det var vid tiotiden på förmiddagen förra onsdagen som olyckan inträffade på väg 1728 mellan Dalstorp och Ljungsarp. Pappan var på väg till till förskolan med sina två barn när han körde in i ett stillastående timmersläp.

Pappan själv och en av döttrarna fördes till Säs i Borås och dottern vårdades även en tid på Sahlgrenska i Göteborg. Nu är hon hemma och mår efter omständigheterna bra, enligt familjen.

Polispatrullen som var på plats misstänkte att föraren var påverkad av något och han misstänktes för drograttfylleri liksom vårdslöshet i trafik. Föraren förnekade att han hade tagit någon form av droger, och nu har de prover som togs på sjukhuset analyserats av Rättsmedicinalverket.

Som förklaring till den initiala misstanken säger Malin Kronander att även en chockreaktion kan ge symptom som en polis uppfattar som en påverkan.

– Vi tar då prover för säkerhets skull. Men han var alltså helt ren, det finns ingenting. Vi lägger ner hela ärendet. Det rådde blixthalka och föraren fick motljus och han hade helt enkelt svårt att undvika olyckan.

Kronander säger att hon är fullt medveten om att föraren råkat illa ut med allt snack som uppstått.

– Vad alla inte verkar förstå är att en misstanke måste ju bevisas, och det kan ta sin tid. Ingen vill ju heller orsaka sina barn skada. Så att tvingas ta emot anklagelser utan att vara dömd är ju förjäkligt.

Lars Näslund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons