Annons

Notorisk rattfyllerist döms till fängelse

Mannen hann inte avsluta prövotiden efter sin villkorliga frigivning innan polisen tog honom igen. Nu döms han för bland annat fyra fall av rattfylleri.
Ulricehamn • Publicerad 13 september 2018
Tingsrätten i Borås.Foto: Jan Pettersson

Mannen förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret. Flera avsnitt handlar om trafik- och narkotikabrott.

Förra året dömdes mannen vid två tillfällen. Vid båda tillfällena handlade det om rattfylleri, men också om att han kört utan körkort.

Annons

Mannen frigavs villkorligt men redan under prövotiden togs han alltså av polisen igen. Mannen har sedan tagits av polisen ett flertal gånger. Totalt döms han nu för tolv brott som har skett under en period av cirka ett år.

Mannen har erkänt samtliga brottsanklagelser.

Det rör sig till exempel om fyra fall av rattfylleri. I juni körde han moped i ett mindre samhälle i kommunen samtidigt som han var påverkad av amfetamin och hasch. Några dagar senare körde han bil i ett annat samhälle i kommunen påverkad av amfetamin. I december körde han bil på väg 157 påverkad av amfetamin och cannabis. Slutligen körde han bil vid ytterligare ett tillfälle påverkad av amfetamin.

Mannen döms också för tre fall av grov olovlig körning och fem fall av ringa narkotikabrott.

Påföljden blir fängelse i två månader.

Tingsrätten har också beslutet att mannen inte ska få tillbaka två bilar som polisen har tagit i beslag.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons