Annons

Namnbyte: Regionen kan ändra profil – för tio miljoner

Västra Götalandsregionen föreslås byta namn till Region Västra Götaland, något som väntas kosta drygt tio miljoner kronor.
Ulricehamn • Publicerad 5 mars 2019

Bakgrunden till förslaget är att alla Sveriges landsting övergår till regioner. I samband med det föreslår en statlig offentlig utredning en ny namnstandard där ordet region kommer först.

Därför har också regionstyrelsen i Västra Götaland nu beslutat att det ska heta Region Västra Götaland från januari 2021. Slutligt beslut tas av regionfullmäktige den 9 april.

Annons

Förändringen innebär att regionen bland mycket annat måste förändra sådant som webbsidor, kuvert och textilier. Till stor del kommer namnbytet ske när sådant ändå köps in nytt. Men det tillkommer ändå en kostnad på drygt tio miljoner.

Det finns också ett förslag från regionstyrelsen om att fullmäktige ska besluta om en så kallad identitets- och varumärkespolicy för regionens organisation.

Syftet med denna sägs bland annat vara att göra regionen mer lättbegriplig för invånarna och mer attraktiv som arbetsgivare, skriver Borås Tidning.

En del i detta kan bli att Södra Älvsborgs sjukhus byter namn.

– Det kanske borde heta Borås sjukhus istället. Och när vi exempelvis talar om en vårdcentral så ska det framgå klart av namnet, säger kommunikationsdirektör Erik Lagersten till tidningen.

Kostnaden för den nya identitets- och varumärkespolicyn väntas bli runt tio miljoner kronor.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons