Annons

Misstänks ha eldat upp mordoffer

En man i 40-årsåldern åtalas för mordet som skedde i mars i Falköpings kommun nära gränsen till Ulricehamn. Enligt åtalet misstänks mannen ha eldat upp kroppen.
Falköping • Publicerad 20 juni 2018
Mordet tros ha skett mellan den 12 och 13 mars nära gränsen mellan Ulricehamns och Falköpings kommun. Arkivfoto.
Mordet tros ha skett mellan den 12 och 13 mars nära gränsen mellan Ulricehamns och Falköpings kommun. Arkivfoto.

Det var den 16 mars som en kvinna från Ulricehamn anträffades död på landsbygden i den södra delen av Falköpings kommun.

Polisen grep relativt snart en man i 40-årsåldern som sedan anhölls, misstänkt för mord. Mannen häktades senare och har suttit häktad sedan dess.

Annons

Efter en tid hade mordoffret också identifierats. Enligt polisen handlar det en kvinna i 50-årsåldern hemmahörande i Ulricehamns kommun.

Mannen och kvinnan kände varandra och brottet misstänks ha begåtts på en fastighet där mannen bor.

Nu är förundersökningen klar och åklagaren har åtalat mannen vid Skaraborgs tingsrätt.

Enligt åtalet ska mordet ha skett mellan den 12 och 13 mars. Mannen sägs ha slagit kvinnan flera gånger, bland annat mot en dörr. Av detta fick kvinnan bland annat inre skador och blödande huvud. Efter misshandeln ska mannen ha fört kroppen till en plats bakom ett uthus och eldat upp den.

I andra hand åtalas mannen för grov misshandel, vållande till annans död och brott mot griftefriden.

– Det som är speciellt i det här fallet är att vi inte har någon dödsorsak, eftersom kroppen har brunnit. Det är därför det finns ett alternativyrkande, säger åklagare Jenny Karlsson.

Som bevisning åberopar åklagaren bland annat ett vittne som sett kraftig rök när han passerade brottsplatsen den aktuella dagen. Åklagaren åberopar också flera vittnen som anses styrka att mannen tidigare varit våldsam mot kvinnan. Hon tar också upp en anmälan som gjorts mot mannen där han sägs ha misshandlat kvinnan på en campingplats i Ulricehamn. Där lades dock utredningen senare ned.

Mannen har hela tiden förnekat brott.

Han har uppgett att han och kvinnan var berusade och att de var osams om något. Sedan minns han inte något förrän han anträffade henne död i bostaden.

Nu väntar huvudförhandling i Skaraborgs tingsrätt.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons