Annons

Man hade cannabis i kalsongerna

När polisen stoppade mannen hittade de en snusdosa med cannabis i hans kalsonger. Nu döms mannen för bland annat narkotikabrott.
Ulricehamn • Publicerad 11 februari 2019
Cannabis. Bilden har inget direkt samband med artikeln.
Cannabis. Bilden har inget direkt samband med artikeln.Foto: Mathew Sumner

Mannen är i 30-årsåldern och från en ort i Ulricehamns kommun. Han stoppades av polisen den 19 september i Borås. Polisen upptäckte att mannen hade en snusdosa i sina kalsonger. Innehållet såg ut att vara narkotika. Efter kontroll visade det sig att snusdosan innehöll nio gram cannabis och nästan ett gram kokain.

Polisen hittade också en kniv i bilen. Dessutom visar prover att mannen hade narkotika i blodet.

Annons

Mannen erkände att han hade använt cannabis och att kniven är hans. Snusdosan var dock inte hans utan den förvarade han åt en kompis som åkte bredvid i bilen.

Tingsrätten konstaterar nu att mannen inte bara hade cannabis i blodet utan även kokain. Han döms därför för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Rätten konstaterar också att mannen enligt sina egna uppgifter misstänkte att snusdosan innehöll narkotika och att han ändå var beredd att förvara den åt en kompis. Han döms därför för narkotikabrott.

Mannen döms också för brott mot knivlagen, olovlig körning och hastighetsöverträdelse.

Påföljden blir villkorlig dom och 90 dagsböter.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons