Annons

Låt Ulricehamn växa utanför tätorten

Ulricehamn kommun har ett ansvar att skapa nya och attraktiva tomter för villabebyggelse i de mindre tätorterna, anser Tommy Johansson.
Insändare • Publicerad 28 april 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det saknas byggklara tomter i många orter i Ulricehamns kommun. Detta måste vara en prioriterad fråga för kommunen, anser skribenten.
Det saknas byggklara tomter i många orter i Ulricehamns kommun. Detta måste vara en prioriterad fråga för kommunen, anser skribenten.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Ulricehamn kommun har satt ett mål på 27 000 invånare 2025. För att nå detta mål behövs en utveckling i hela kommunen, med centralorten som utgångspunkt.

För att nå målet kommer det att krävas nya bostäder i hela Ulricehamn kommun, där Stubo skall var en av aktörerna för att bygga nya flerbostadshus och trygghetsboende i tätorter utanför centralorten.

”Ta fram ett målinriktat arbetssätt där kunden sätts i fokus, vilket kräver en enklare och rakare beslutsprocess.”
Annons

Ulricehamn kommun har ett ansvar att skapa nya och attraktiva tomter för villabebyggelse i de mindre tätorterna, vilket måste vara en prioriterad fråga då det saknas byggklara tomter på många platser i kommunen.

I centralorten behöver inte kommunens eget bostadsbolag lägga ner varken energi eller pengar på att bygga då marknaden fixar detta. Ett nytt koncept för att bygga i tätorter utanför centralorten bör tas fram och redovisas.

MSB har ett stort ansvar att vara snabba på att ta fram planer och bygglov för en positiv utveckling av kommunens tillväxtmål. Ta fram ett målinriktat arbetssätt där kunden sätts i fokus, vilket kräver en enklare och rakare beslutsprocess.

Tommy Johansson, landsbygdsvän

Annons
Annons
Annons
Annons