Ulricehamn

Många ville minnas männen som avled i fiskeolyckan

Trädet Artikeln publicerades
Sandra Frändås placerar ut marschaller utanför Kölaby kyrka.
Foto: Anders Rosenberg
Sandra Frändås placerar ut marschaller utanför Kölaby kyrka.

Under torsdagen höll Kölaby kyrka återigen öppet med anledning av den tragiska olyckan på sjön Fegen där två män omkom.

De två männen, som båda är hemmahörande kring de norra delarna av Ulricehamns kommun, fiskade under söndagen på sjön Fegen i Svenljunga när olyckan inträffade. En av männen hittades samma dag, den andra på onsdagen.

Kyrkorna i Åsarp och Kölaby höll öppet redan på tisdagen och många kom dit för att mötas och uttrycka sin sorg över det som inträffat. Sedan den andre mannen hittats under onsdagen bestämdes att ha öppet med personal på plats i Kölaby kyrka även under torsdagen.

– Det har brunnit ljus i kyrkan hela dagarna, säger Sandra Frändås.

Hon kände en av de omkomna och hjälper nu till i kyrkan under torsdagskvällen med att ta emot besökare och ordna med praktiska göromål.

Hon tror att behovet är stort av att komma till kyrkan och mötas med sina tankar och känslor kring det som inträffat.

– Det är så litet här så alla känner alla. Dessutom har det drabbat grannbyn. Det är hemskt att det drabbar två små samhällen bredvid varandra så här.

Det var många som sökte sig till kyrkan under torsdagseftermiddagen. Där fanns en möjlighet att tända ljus, skriva några rader eller bara träffas för att trösta varandra.

På plats fanns också Carolina Davidsson, kyrkoherde i Redvägs församling.

Hon säger att bygden slutit upp tillsammans i en svår stund. Som exempel nämner hon hur idrottsföreningen hjälpte till med mat till de som sökte efter männen.

Nu vill hon att kyrkan ska få vara ett rum för de som behöver träffas och sörja.

– Jag tror det är viktigt att människor för en möjlighet att få vara tillsammans, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.