Annons

Kulturförening vill snygga till Stureparken

En försköning av Stureparken skulle förstärka en tradition av att träffas och uppleva kultur på platsen. Detta enligt Föreningen Närproducerad Kultur som nu lämnar in ett medborgarförslag om saken.
Ulricehamn • Publicerad 13 augusti 2018
Scenen i Stureparken används redan i dag till flera olika saker, som till exempel nationaldagsfirandet.
Scenen i Stureparken används redan i dag till flera olika saker, som till exempel nationaldagsfirandet.Foto: Carina Carlzon

Föreningen vill bland annat se en bättre scen i parken. Då skulle man själva lättare kunna sätta upp teater och ordna allsång. Dessutom skulle scenen kunna användas av många, som till exempel kommunens sommarmusikanter.

Föreningen hänvisar till att det redan finns en tradition i Ulricehamn av att träffas och lyssna på musik i parken. Detta vill man genom en satsning på parken bygga vidare på.

Annons

Ett argument är att en trevligare park med mer rörelse förmodligen skulle minska skadegörelse och otrygghet.

Man pekar också ut ett par saker som skulle behöva lite omsorg, som fontänen och trappan ner till Bryggan. Den senare sägs vara en trevlig passage som binder ihop vattnet, hotellet och stan. Men denna passage är nu avstängd. Därför behöver den ses över.

Föreningen säger slutligen att man har många förslag på hur man kan använda och utveckla platsen och nu vill man få till en dialog med kommunen kring detta.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons