Annons

Fredag kväll: Flera olyckor på väg 40 – halt på platsen

Hökerum • Publicerad 1 februari 2019

Två trafikolyckor inträffade på väg 40 runt 17-tiden på fredagseftermiddagen. Båda olyckorna skedde i riktning mot Ulricehamn – den första olyckan ett par kilometer från Hökerumsmotet och den andra olyckan någon kilometer närmare Ulricehamn.

Strax före klockan 18 inträffade även en olycka Dalsjöforsmotet och Rångedalamotet. Tre personbilar ska ha krockat där, i riktning mot Ulricehamn, och enligt polisen är flera personer skadade och ska föras till sjukhus. Totalt åtta personer var inblandade i olyckan och även andra bilar har glidit av vägbanan då man försökt stanna för de krockade bilarna.

Annons

Väg 40 i riktning mot Ulricehamn är tillsvidare avstängd och trafiken leds om på gamla väg 40.

De två olyckorna som skedde vid 17-tiden var enligt räddningstjänsten två singelolyckor – båda bilarna hade kört in i mitträcket och därefter snurrat runt. En av bilarna stod kvar på vägen, medan den andra hamnade i diket men ingen person skadades i något av fallen.

Räddningstjänsten gjorde ingen insats utan lämnade över till polis och bärgare. Enligt räddningstjänsten var det halt på platsen.

Texten uppdateras.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons