Annons

Villaägare släckte brand på braskamin – ”Mycket rök”

Under fredagsförmiddagen kom ett larm om en villabrand på Skogsrydsvägen på Fållorna.
Ulricehamn • Publicerad 22 februari 2019
Räddningstjänsten larmades ut till en villa på Fållorna där papper som låg på en braskamin av okänd anledning började brinna. Ägaren lyckades själv släcka elden.
Räddningstjänsten larmades ut till en villa på Fållorna där papper som låg på en braskamin av okänd anledning började brinna. Ägaren lyckades själv släcka elden.Foto: Pernilla Rudenwall

Larmet kom klockan 11.15 under fredagen. Enligt Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, var det lite papper som hade börjat brinna på en braskamin.

– Ägaren blev nog lite chockad först för att det blev mycket rök i rummet där braskaminen finns. Men sedan lyckades ägaren släcka branden själv, säger han.

När räddningstjänsten kom fram till villan vara branden redan släckt. De arbetade med att vädra ut röken och lämnade sedan platsen.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons