Annons

Polisen bekräftar: Man omkom efter singelolycka

En allvarlig trafikolycka skedde under torsdagseftermiddagen på väg 182 strax utanför Timmele. Mannen fick livshotande skador och polisen bekräftar nu att han har avlidit.
Ulricehamn • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 27 april 2018
En ambulanshelikopter tillkallades till olycksplatsen efter att den personbil kört in i träd på väg 182.Foto: Pernilla Rudenwall

Larmet kom vid klockan 13.32 under torsdagen. En man som färdades i en personbil körde av okänd anledning av vägen och kraschade in i träd.

Olyckan resulterade i en stor räddningsinsats. Två ambulanser, en ambulanshelikopter och enheter från polisen och räddningstjänsten larmades till platsen. Väg 182 stängdes av för trafik i båda riktningar.

Annons

Räddningsarbetet pågick fram till 15-tiden under eftermiddagen och den skadade mannen vårdades på plats ett tag innan ambulanshelikoptern kunde föra honom till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Mannen hade livshotande skador och polisens presstalesperson Tommy Nyman bekräftar att han avled till följd av skadorna.

– Mannen som omkom är inte hemmahörande i Ulricehamnstrakten utan kommer från en annan del av Sverige, säger Tommy Nyman.

Inledningsvis fanns uppgifter om att två personer skulle ha färdats i bilen men det dementerar Kristian Boo, stationsbefäl vid polisen i Borås.

– Nej, det var bara en person i bilen, säger han.

Strax efter klockan 15 var räddningsarbetet över och vägen kunde öppnas för trafik i båda riktningar efter att personbilen bärgats från olycksplatsen.

– Olyckan kommer att resultera i någon form av utredning från vår sida men rubriceringen är inte klar än, säger Kristian Boo.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons