Annons

Julstämning i Karins lada

Regn och blåst utomhus - men inne i Karins lada infann sig julstämningen när den årliga julmarknaden arrangerades i helgen.
Julmarknad • Publicerad 8 december 2019 • Uppdaterad 10 december 2019
Kerstin Ahlquist sålde godis och lät besökarna provsmaka.
Kerstin Ahlquist sålde godis och lät besökarna provsmaka.Foto: Fabian Andersson

Söndagen bjöd på riktigt dåligt väder, men vad gör det när man kan få julstämning inomhus? I Karins lada arrangerades i helgen den årliga julmarknaden och runt 40 stånd fanns på plats för att sälja allt från julgodis till stickade strumpor. Två av dem som fanns på plats var systrarna Kerstin Ahlquist och Lena Hansson från Liared som bjöd på provsmak på både gurka och godis.

– Vi har varit här och i Liared för två veckor sedan. Det är jättekul, och när man har något att bjuda på så stannar folk ofta till, skrattar Kerstin.

Rosita Johansson från Vegby skänker allt hon inte få sålt till behövande familjer och barn.
Rosita Johansson från Vegby skänker allt hon inte få sålt till behövande familjer och barn.Foto: Fabian Andersson
Annons

Vid ett bord längre bort stod Rosita Johansson från Vegby som arrangerade både lotteri och sålde saker. Allt som hon inte fick sålt åkte hon sen och lämnade in till behövande barn.

– Jag gjorde samma sak förra året, men då gick det inte så bra. I år har jag haft mer tid att planera och har fler saker. När jag var ensamstående fick jag hjälp av kyrkan, så nu efter marknaden åker jag till kyrkan i Gällstad och lämnar in allt som inte blivit sålt så de kan ge det till familjer och barn som behöver, berättar hon.

Fabian AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons