Annons

Jonas Emtervall: Jonas Emtervall: Smällen som fick väggarna att skaka

Ingen gillar väl att bli utskälld. Men jobbar man på en lokaltidning kan det faktiskt vara positivt att få en rejäl avhyvling då och då.
Jonas EmtervallSkicka e-post
ulricehamn • Publicerad 23 maj 2020
Jonas Emtervall
Detta är en personligt skriven text i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jonas Emtervall är ny nyhetschef på UT och uppskattar engagemanget hos läsarna. ”Fortsätt att bry er, så lovar vi att också göra det”, skriver han.
Jonas Emtervall är ny nyhetschef på UT och uppskattar engagemanget hos läsarna. ”Fortsätt att bry er, så lovar vi att också göra det”, skriver han.Foto: Pernilla Rudenwall

Det var en förmiddag för inte så länge sedan. Större delen av UT:s personal var samlad i lunchrummet som vetter ut mot parkeringen och innergården. Under coronatider håller vi våra möten där, istället för i det betydligt trängre konferensrummet.

Plötsligt small det till så att väggarna skakade.

Annons

BAM!

Och det var inte bara en smäll, utan både tre och fyra.

BAM! BAM! BAM!

Någon bankade med enorm kraft på vår ytterdörr av glas. Av oljudet att döma var målsättningen att slå in den.

Smått oroliga blickar utbyttes. Vad fasen var det som pågick? Någon kikade ut genom persiennerna och konstaterade att det fanns en mycket arg man utanför.

Jag och chefredaktör Kajsa Kettil – och vi får nog båda erkänna att pulsen var något förhöjd – gick för att se vad som orsakade denna vrede.

Vi behövde inte sväva i ovisshet särskilt länge. För direkt när vi gläntat på dörren kom svaret:

”JAG HAR INTE FÅTT MIN TIIIDNING! Det är andra gången på två veckor!”.

””Den dagen ingen bryr sig om att tidningen uteblir, då är vi verkligen illa ute på UT.”
Jonas Emtervall

Fullt så här arga blir läsare oftast inte när papperstidningen uteblir eller de digitala inloggningarna strular. Men vi vet med säkerhet att många av er blir ledsna, frustrerade och irriterade. Det märker vi på både samtal och besök vi får.

Reaktionerna är liknande när vi missar eller avstår från att bevaka specifika evenemang. ”Tidigare kom ni ALLTID och besökte oss” eller ”Ni var ju inte här förra året heller” eller ”Men till loppisen i XXX åker ni ju alltid”, kan det låta då.

Annons

Det är så klart tråkigt att göra människor besvikna, jag säger ingenting annat. Men er frustration är också ett tecken på något positivt – att Ulricehamns Tidning betyder mycket för många av er och är en given och uppskattad del av er vardag.

Jag brukar alltid försöka tänka så, när vi blir lite irriterade över att ni är irriterade på oss. För den dagen ingen bryr sig om att tidningen uteblir, då är vi verkligen illa ute på UT.

Vi behöver ert engagemang, era reaktioner och era tips för att kunna fortsätta göra en tidning ni verkligen saknar när ni inte får den. Just nu nås jag och kollegorna enklast via e-post och telefon, men så fort coronatiderna är över är ni också varmt välkomna att besöka oss.

Fortsätt att bry er, så lovar vi att också göra det.

Annons
Annons
Annons
Annons