Annons

Insändare: Vem behöver vem?

Ja, vi har ju fått en påminnelse om vårt samhälles olika sidor, där vi länge gått i invanda spår. Vissa har nu lite svårt att förstå om detta gäller mig och inte bara andra. Kanske tror att de över driver lite, så farligt kan det ju inte vara, vi ser ju inga bakterier som flyger om kring.
Insändare • Publicerad 19 april 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Mänskligheten behöver ledare, men ledarna behöver mänskligheten, annars är de inga ledare”, skriver Rune Jakobsson i sin insändare.
”Mänskligheten behöver ledare, men ledarna behöver mänskligheten, annars är de inga ledare”, skriver Rune Jakobsson i sin insändare.Foto: Erik Simander/TT

Hade inte TV varit så vanligt som det är hade många inte trott på det heller, för vi ser ju inga bilder som flyger ner mot våra hem. Nu har vi suttit 60 år och sett att det fungerar, och tycker mänskligheten har kommit långt. De som lever om hundra år kommer att tycka att vår tid var rena stenåldern då de inte viste mycket. Vi har en sjö av kunskap bakom oss att ta av, men vi har ett hav av kunskap framför oss att upptäcka.

Hur mycket ska vi då tro på våra ledare och deras informationskällor? De som uttrycker sig säkrast i olika frågor är de som satt sig in minst i frågan. Den som är väl insatt brukar inte komma med säkra uttalanden, för den vet att det är många faktorer som spelar in. Många tror att mänskligheten kan behärska naturen. Men där har vi mycket att lära. Och frågan är om det är eftersträvansvärt att mänskligheten ska behärska naturen. Antagligen är det bäst att leva med naturen och respektera vår litenhet i förhållande till den.

Annons

Mänskligheten behöver ledare, men ledarna behöver mänskligheten, annars är de inga ledare. Dessa våra ledare är inte mer än människor heller. Så kontentan blir väl att vi alla är beroende av varandra och att vi ska respektera naturen som den är. Framgången för mänskligheten bygger väl på det vi gör gemensamt, och inte som vårt samhälle blivit nu när egoismen fått allt för stort utrymme.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons