Annons

Insändare: Felaktiga påståenden om Vänsterpartiet

Mattias Bengtsson SD svarade på min tidigare debattartikel vilken var införd i UT tisdag 24 mars 2020.
Insändare • Publicerad 7 april 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Mattias Bengtsson valde att inte svara på min artikel, han skrev påståenden om Vänsterpartiet som är helt felaktiga!

En av de saker som skiljer SD från andra partier är att de aldrig dragit sig för ljuga medvetet.

Annons

I sitt svar förmår Mattias Bengtsson inte att försvara sina egna åsikter, utan ägnar sig istället åt att hitta på saker om Vänsterpartiet.

Vi driver - till skillnad från Mattias Bengtssons eget parti - en konsekvent linje om Israels ockupation av Palestina, där vi kritiserar övergrepp, inklusive Hamas brott mot människor i såväl Palestina som Israel.

Orsaken till att Mattias Bengtsson försöker föra över diskussionen till något annat än det diskussionen gällde, är att han är en del av ett parti som grundades av nazister, en av dem var Waffen SS veteranen Gustaf Ekström.

I min artikel citerade jag Ingrid Lomfors. Hon har en gedigen kunskap om dessa frågor. Ingrid Lomfors är överintendent vid Forum för levande historia. Hon varnar för att skuldbelägga en viss invandrargrupp och riskera att bortse från hotet från högerextremister. Brottsförebyggande rådet menar i sin senaste studie av antisemitiska hatbrott, att den radikal-nationalistiska miljön är den mest framträdande bakom antisemitiska hatbrott i Sverige. Du kan läsa mer om detta i Göteborgsposten- kultur 2020-03-11.

Arne Sjögren

Styrelseledamot Vänsterpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons