Annons

Inget brott bakom brand som orsakade masslarm

Efter en brand i Göteborg spreds rök ända bort till Ulricehamn, vilket orsakade hundratals larm om misstänkta bränder. Nu har polisen avskrivit alla brottsmisstankar vad gäller hur branden startade.
Ulricehamn • Publicerad 15 augusti 2018
Eftersläckningsarbete dagen efter branden på Björkö, i Göteborgs skärgård.
Eftersläckningsarbete dagen efter branden på Björkö, i Göteborgs skärgård.Foto: Anders Ylander/TT

Det var kvällen den 5 augusti som det började brinna på Björkö i Göteborgs skärgård. Branden spred alltså mycket rök långt västerut. Enligt räddningstjänsten kan röken ha nått ända till Komosse öster om Ulricehamn.

Röklukten gjorde att räddningstjänsten fick ta emot ett mycket stort antal larm om misstänkta bränder.

Annons

Ett fyrtiotal hushåll evakuerades på Björkö och bland annat brann ett garage och en bil upp, innan räddningstjänsten hade lyckats få kontroll över branden.

Sedan har polisen utrett hur den startade. Det stod tidigt klart att branden hade orsakats av en nödraket från en båt.

Nu skriver tidningen På kryss att förundersökningen har lagts ned.

– Inget tyder på att någon inblandad handlade fel. De som var ombord uppfattade situationen som ett nödläge och den bilden styrker vi, säger förundersökningsledaren Yvonne Inge vid polisen i Göteborg till tidningen.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons