Enkät: Hur var din UT-mil?

Uppvärmning i virvlande snö – men sol, om än kyligt, när det var dags för springandet. UT frågade några av de som sprang 2,5- och femkilometersloppen hur deras UT-lopp blev.
Ulricehamn • Publicerad 3 maj 2019
Full fart efter start på 2,5-kilometersbanan.
Full fart efter start på 2,5-kilometersbanan.Foto: Lars Näslund

Frågan:

Hur var din UT-mil?

Oscar Dahlander.
Oscar Dahlander.Foto: Lars Näslund

Oscar Dahlander, 11 år, Äspereds IF, vinnare i 2,5 km-klassen:

– Det var kul och lite jobbigt. Jag kom ifrån de andra efter ungefär halva loppet. Jag tyckte inte det var så kallt. Det var min första UT-mil. Jag tränar skidor, fotboll och löpning.

Ellemina Bohman.
Ellemina Bohman.Foto: Lars Näslund

2. Ellemina Bohman, 12, Dalum, först i mål av tjejerna:

– Det här var jobbigt men kul, jag fick lite ont i öronen, det ar ju lite svalt. Jag har sprungit två UT-milen tidigare. Jag brukar träna taekwando och har tränat fyra gånger inför det här loppet.

Leia Klasson.
Leia Klasson.Foto: Lars Näslund

3. Leia Klasson, 7, Ulricehamn:

- Det var jobbigt. Men jag svettades mer än jag frös. Det var jätteroligt. Jag har sprungit här sen jag var typ två år säger mamma. Jag brukar träna ridning och orientering.

Eric Källman.
Eric Källman.Foto: Lars Näslund

4. Eric Källman, IK Ymer, Borås, 18, vann 5 km-klassen överlägset:

– Det här var min andra UT-mil. Jag var varit krasslig i ett par veckor. Här tänkte jag trycka på i början, så första kilometern gick på 2,45. I år siktar jag på att kvala in till 1500 meter i junior-VM som ju går i Borås. Jag ska försöka även på 800 meter och 3000 hinder.

Felicia Norrby Rydin.
Felicia Norrby Rydin.Foto: Lars Näslund

5. Felicia Norrby Rydin, 18, Länghem, läser på skidgymnasiet i Ulricehamn, i mål som tredje tjej på 5 km:

– Det här var min första UT-mil. Jag hade ett kontrollerat tempo, försökte hålla ut löpsteget hela vägen. Jag var mest ensam underloppet. Kallt? Nej, jag tyckte det var väldigt varmt.

Gabriel Fherm.
Gabriel Fherm.Foto: Lars Näslund

6. Gabriel Fherm. 12, Ulricehamn, sprang 5 km:

– I fjol sprang sprang jag 2,5. Det här var kul. Det var fyra andra lika gamla killar som sprang. De var före, jag blev lite trött i benen. Jag brukar annars åka skidor och cykla.

Lars Näslund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.