Annons

Glöm inte alla som jobbar i bakgrunden

Efter pandemin vill Vision att arbetsgivaren tar tag i arbetet med att bidra till ett hållbart arbetsliv, skriver Jonas Ericsson.
Corona • Publicerad 25 april 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag som ordförande i Vision Västra Götalandsregionen vill ta tillfället i akt att lyfta alla våra medlemmar som arbetar i bakgrunden och smörjer vårdmaskineriet och får det att fungera, skriver Jonas Ericsson.
Jag som ordförande i Vision Västra Götalandsregionen vill ta tillfället i akt att lyfta alla våra medlemmar som arbetar i bakgrunden och smörjer vårdmaskineriet och får det att fungera, skriver Jonas Ericsson.Foto: Ruud, Vidar

I dag när vi varje morgon vaknar upp till en ny, förändrad värld där vi inte med säkerhet vet hur morgondagen blir vill jag som ordförande i Vision Västra Götalandsregionen ta tillfället i akt att lyfta alla våra medlemmar som arbetar i bakgrunden och smörjer vårdmaskineriet och får det att fungera.

Alla telefonister som tar emot oroliga samtal och ser till att vi får svar på våra frågor, alla inom IT som ser till att våra system fungerar, tekniker som ser till att utrustning är i gång. Alla som arbetar i olika administrativa roller och ser till att allt från löneutbetalningar till journalanteckningar blir rätt.

Annons

Och inte minst alla våra chefer som står med verksamheter drabbade från alla håll och med pressen att få allt att flyta på.

”För detta vill vi inte ha applåder eller vänliga kommentarer. Vi vill ha en god arbetsmiljö och en möjlighet till att försörja oss på vår lön.”

Vi har många medlemmar som i dag stöttar upp i andra verksamheter och förflyttas dit det för tillfället behövs mest, jag vill ge alla er en stor eloge för att ni stöttar där det behövs som mest för att minska effekterna av pandemin.

Jag hoppas också att minnet hos arbetsgivare och allmänhet inte är så kort som det brukar vara och att vi efter att vi besegrat denna pandemi också vågar diskutera värdet på alla som jobbar i bakgrunden likväl som i vården. Vi har än i dag individer med löner under 20 000 kronor i månaden, vi har arbetsgrupper där vi ibland undrar om arbetsgivaren ens vet att de finns. Och vi har våra chefer som förväntas leda i verksamheter bakbundna av snäva ekonomiska mål, med undermåliga system och verksamhetsstöd.

Vi ställer alla upp i denna pandemi, vi täcker arbetspass dygnets alla 24 timmar både i och utanför våra normala arbetsuppgifter. För detta vill vi inte ha applåder eller vänliga kommentarer. Vi vill ha en god arbetsmiljö och en möjlighet till att försörja oss på vår lön.

Efter pandemin vill Vision att arbetsgivaren tar tag i arbetet med att bidra till ett hållbart arbetsliv:

• Se till att alla anställda har löner som går att försörja sig på.

• Se till att alla anställda har en god arbetsmiljö.

• Se till att våra chefer får möjlighet att vara goda ledare.

Jonas Ericsson, ordförande, Vision Västra Götalandsregionen

Annons
Annons
Annons
Annons