Annons

Försökte skrämma besökare – anställd vid Ungdomens hus varnas

En av de anställda vid Ungdomens hus har fått en skriftlig varning efter att ha ”busringt” vid ett flertal gånger till en ungdom med skyddad i identitet.
Ulricehamn • Publicerad 20 februari 2023
En av det anställda vid Ungdomens hus i Ulricehamn varnas efter att ha ”busringt” till en en ungdom, som har skyddad identitet. Kontakten har skett ”med dolt nummer och förvrängd röst, i syfte att skrämma ungdomen”, konstaterar arbetsgivaren Ulricehamns kommun.
En av det anställda vid Ungdomens hus i Ulricehamn varnas efter att ha ”busringt” till en en ungdom, som har skyddad identitet. Kontakten har skett ”med dolt nummer och förvrängd röst, i syfte att skrämma ungdomen”, konstaterar arbetsgivaren Ulricehamns kommun.Foto: Pernilla Rudenwall

UT berättade tidigare i år om den problematiska situationen vid Ungdomens hus i Ulricehamn. Av rapporteringen framgick uppgifter om flera missförhållanden. Bland annat framkom att en av de anställda i verksamheten gjort sig skyldig till brott mot tystnadsplikten som drabbade en besökare som har skyddad identitet.

Nu har en anställd vid Ungdomens hus tilldelats en skriftlig varning av arbetsgivaren. Motivet är att den anställde vid ett flertal tillfällen under samma kväll ”busringt” till en ungdom som har skyddad identitet. Kontakten har skett ”med dolt nummer och förvrängd röst, i syfte att skrämma ungdomen”.

Annons

Den anställde är väl medveten om att ungdomen i fråga har skyddat identitet, skriver arbetsgivaren, som ser synnerligen allvarligt på det inträffade.

Anna-Lena Johansson, chef för sektor service i Ulricehamns kommun och den som formellt utfärdat varningen, säger till UT att hon inte har något att tillägga utöver det som står skrivet i varningen.

Är det fler uppgifter gällande situationen vid Ungdomens hus som har framkommit och som ni håller på att utreda?

– Det är denna fråga som vi nu har tittat på. I övrigt är det inget av sådant slag som i detta nu är aktuellt från den enheten och som ligger på mitt bord, säger Anna-Lena Johansson.

”Men sedan finns det så mycket annat man kan göra i sin anställning som kan vara bra”
Anna-Lena Johansson, servicechef

Endast några dagar före varningen den 10 februari skriver ni i ett insändarsvar i Ulricehamns Tidning att ”enhetens personal är engagerade och kompetenta och vi jobbar nu på att ge dem förutsättningar och det stöd de behöver för att kunna fortsätta vara det. Det är ett arbete som kommer att sträcka sig över en längre tid.” Samtidigt hade ni alltså kännedom om händelsen nu som resulterat i att en av de anställda varnas. Kommentar?

– Det som framkommer i varningen är allvarligt, och varningen är en markering. Men sedan finns det så mycket annat man kan göra i sin anställning som kan vara bra.

Christer SeldevallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons