Annons

Extremvädret: LRF börjar med stödlinje

Med anledning av det extremt varma och torra vädret inrättar nu LRF en speciell stödlinje dit medlemmarna kan ringa för att få hjälp.
Ulricehamn • Publicerad 8 augusti 2018
Arkivfoto. LRF börjar med en stödlinje.
Arkivfoto. LRF börjar med en stödlinje.Foto: Leo Sellén / TT

Telefonlinjen kommer vara bemannad under vardagar av personer som har regional förankring. Den som ringer ska bland annat kunna få hjälp att söka sig vidare till regionala kontaktpersoner eller lokala omsorgsgrupper.

Bakgrunden är alltså höga temperaturer och långvarig torka som bland annat orsakat grovfoderbrist och dåliga skördar. Situationen har även lett till långa slaktköer och omfattande skogsbränder.

Annons

– I detta läge behöver våra hårt prövade lantbrukare stöd på många olika sätt, ett är att få möjlighet att prata med någon som lyssnar och kan hjälpa en vidare. Detta är en angelägenhet för hela vårt land, det är vårt framtida lantbruk som det ytterst handlar om, säger Palle Borgström, förbundsordförande i LRF.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons