Annons

Evelina Segerqvist: ”Vill lyfta de stora frågorna”

Hon är ingen helt ny bekantskap för UT:s läsare. Efter ett flertal vikariat och inhopp är Evelina Segerqvist på Ulricehamns Tidning för att stanna, som nyligen tillsvidareanställd reporter.
ulricehamn • Publicerad 23 maj 2020
Det blev firande med pompa och ståt när Evelina Segerqvist tillsvidareanställdes som reporter och Jonas Emtervall presenterades som ny nyhetschef på Ulricehamns Tidning.
Det blev firande med pompa och ståt när Evelina Segerqvist tillsvidareanställdes som reporter och Jonas Emtervall presenterades som ny nyhetschef på Ulricehamns Tidning.Foto: Kajsa Kettil

Som född och uppvuxen i Ulricehamn drömde Evelina Segerqvist i de sena tonåren inte i första hand om en framtid på stadens lokaltidning.

– Nej, det var det inte. När jag började plugga till journalist i Göteborg tänkte jag väl att jag skulle landa på någon av de större tidningar i Göteborg eller i Stockholm. Framför allt drömde jag om att bli utrikeskorrespondent.

Annons

– Men ju mer jag läst och pluggat, och även under den tid jag har hunnit jobba, har jag insett charmen med att jobba på en lokaltidning och verkligen få göra allt. Fota, skriva om alla typer av ämnen, politik, stora händelser, små händelser, festivaler, kultur och hela spannet. Jag uppskattar verkligen att man får göra och se så mycket.

Har du något drömknäck?

– Alla typer av glasstest, haha. Nej, men jag minns när jag jobbade på UT min andra sommar. Det var efter metoo-hösten och jag pratade med några tjejer som var några år yngre än mig om metoo, hur det påverkade dem och hur de tänkte och kände inför det årets Uport. Det var väldigt intressant och kändes viktigt. Det är något jag skulle vilja göra mer av, att lyfta de stora frågorna och tratta ner dem till lokal nivå och visa hur de påverkar människor här.

Mariell Dahlström, Victor Hultgren och Evelina Segerqvist testar glass sommaren 2017.
Mariell Dahlström, Victor Hultgren och Evelina Segerqvist testar glass sommaren 2017.Foto: Pernilla Rudenwall

Ser du annorlunda på din uppväxtstad efter att ha bott i sex år i Göteborg?

– Ja. Och det känns fint att få komma hem och återuppleva bygden från ett lite nytt perspektiv. Jag har tidigare bara tagit allt för givet, men nu ser man det med nya ögon och får även se delar som man aldrig sett förut. Det känns väldigt spännande att få ta del av allt som faktiskt händer. För det är mycket mer än jag tidigare har trott. Och framför allt ska det bli kul att få skriva om det. För skriva är fasen i mig det roligaste jag vet.

Har du alltid gillat att skriva?

– Ja, det har jag. Och framför allt har jag alltid varit en bokmal, ända sedan barnsben. Det har nog gjort att jag utvecklat ett intresse för att skriva.

Flyttar ni ”hem” nu också?

– Ja, på sikt är väl det tanken (skratt).

fakta

Evelina Segerqvist

Ålder: 26 år.

Bor: I lägenhet i Göteborg.

Familj: Sambon Jonas, katten Chanel (som sambon har döpt), mamma, pappa och storasyster.

Tidigare erfarenheter: Journaliststudier vid Göteborgs universitet. Första vikariatet var på Ulricehamns Tidning sommaren 2017. Därefter har det blivit fler inhopp på UT och vikariat på Borås Tidning och Göteborgs-Posten. Har även studerat statsvetenskap i Frankrike.

Intressen: Löpning och läsning.

Äter helst: Ost och glass.

Dricker helst: Rödvin.

Läser: ”Gärna en bra bok. Just nu är det Tatueraren i Auschwitz. Den är bra”.

Tittar på: ”Robinson. Och på en del fruktansvärt dålig tv som Ex on the beach”.

Lyssnar på: ”Daniel Norgren tycker jag är bra. Och Håkan Hellström”.

Favoritapp: ”Instagram använder jag mest. Men gillar så klart MinUT bäst”.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons