Annons

Dömdes för mord – överklagar till hovrätten

Mannen dömdes till 18 års fängelse för att ha mördat en kvinna från Ulricehamn. Nu överklagar han domen och vill bli helt friad.
Ulricehamn • Publicerad 7 augusti 2018 • Uppdaterad 8 augusti 2018
Göta hovrätt i Jönköping.
Göta hovrätt i Jönköping.Foto: Adam Ihse/TT

Den 41-årige mannen yrkar i första hand på att åtalet om mord ska ogillas av hovrätten. Annars vill han se en lindrigare påföljd.

I grunderna för överklagandet skriver han genom sin försvarare bland annat att det inte är utrett hur offret har dött eller om det funnits någon annan på platsen vid tidpunkten. Sammantaget anser försvararen att det inte är bevisat att mannen har mördat kvinnan.

Annons

– Bevisningen som tingsrätten grundat sin bedömning på är otillräcklig. Nu hoppas vi att hovrätten gör en tydligare bedömning, säger advokaten Rasmus Collin till tidningen GT.

Åklagare Jenny Karlsson:

– Det är ju väntat att ett sådant här mål överklagas. Det sker ofta en prövning i hovrätten också, så det var ingen överraskning, säger hon men vill i övrigt inte gå in närmare på vad försvaret tar upp i överklagandet.

Det var i mars i år som den 50-åriga kvinnan från Ulricehamns kommun åkte ut till mannens bostad som ligger nära gränsen mellan Ulricehamns och Falköpings kommun. De hade en relation med varandra och var tidigare sambos.

När kvinnan efter några dagar slutade ha kontakt med anhöriga blev de oroliga och anmälde henne försvunnen till polisen.

När en polispatrull kom fram till platsen för att söka efter den försvunna kvinnan den 16 mars så berättade mannen för polisen att han hade hittat kvinnan avliden i huset och tagit ut kroppen till baksidan av ett uthus i anslutning till bostaden. Där eldade han upp kroppen och kvinnans tillhörigheter.

Mannen har dock hela tiden nekat till mord.

Skaraborgs tingsrätt gick på åklagarens linje och dömde alltså mannen till fängelse i 18 år.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons