Annons

Brott: Såg man med pistolliknande föremål utanför Ica – larmade polisen

Under torsdagen skickades en polispatrull till Ica, där en man gick in i butiken med kniv och två pistolliknande föremål.
Ulricehamn • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 22 mars 2019
Mannen omhändertogs efter att ett vittne sett honom med vad som såg ut som vapen på Ica:s parkering. (Arkivbild).
Mannen omhändertogs efter att ett vittne sett honom med vad som såg ut som vapen på Ica:s parkering. (Arkivbild).Foto: Louise Olsson/BT

Det var vid 13-tiden som polisen larmades till centrala Ulricehamn. Ett vittne hade sett en man gå på Ica:s parkering och sedan in i mataffären.

Vittnet såg att mannen bar vad som liknade två pistoler.

Annons

– Det visade sig att mannen hade en kniv och två soft air gun-pistoler. Han var även påtagligt påverkad och hade narkotika på sig så han blev omhändertagen och vapnen togs omedelbart från honom, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Mannen som är född 1977 omhändertogs och fördes till polisstationen i Borås. Han släpptes senare samma dag, berättar Joakim Danz.

– Han var i betydligt bättre skick efter att han fick vara på station ett tag jämfört med hur han var när patrullen först påträffade honom.

Mannen misstänks för brott mot knivlagen samt narkotikabrott – både innehav samt eget bruk.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons