Annons

Brott: Odlade cannabis till sjuk mamma – får lindrigt straff

Mannen sa i rätten att han odlade cannabis bara för att hjälpa sin sjuka mamma med smärtlindring. Det anser rätten är en förmildrande omständighet.
Tranemo • Publicerad 22 december 2018
Foto: Christina Sjögren/TT

Mannen är i 30-årsåldern och från en ort i Tranemo kommun. Det var den 18 september som det uppdagades att mannen hade cannabis och en narkotikaklassad svamp hemma.

Efter polisens utredning åtalades mannen för ett fall av narkotikabrott av normalgraden, för att ha framställt och innehaft 26,3 gram cannabis. Han åtalades också för ett fall av ringa narkotikabrott, för att ha innehaft cannabisharts och narkotikaklassad svamp.

Annons

Mannen erkände brott men hävdade att han borde dömas för ringa brott i båda fallen, bland annat för att cannabisen förmodligen hade en låg halt av det verksamma ämnet.

Tingsrätten konstaterar i domen att det handlar om en relativt liten mängd cannabis som mannen har framställt. Rätten tar också upp att framställningen skett i smärtlindrande syfte och skriver att detta är förmildrande omständigheter. Sammantaget anser rätten att båda brotten ska bedömas som ringa och att påföljden bör bli ett kraftigt bötesstraff.

Mannen döms till 120 dagsböter.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons