Annons

Bil i bäck och lastbil på åker – svår halka orsakade flera olyckor

Under fredagsmorgonen var det exceptionellt halt i trafiken runtom i Sjuhärad. Öster om Ulricehamn voltade en bil ner i en bäck och i Strängsered välte en lastbil på en åker.
Ulricehamn • Publicerad 21 februari 2020

En bil voltade ner i en bäck. Halkan tros vara orsak till flera olyckor under fredagsmorgonen.
En bil voltade ner i en bäck. Halkan tros vara orsak till flera olyckor under fredagsmorgonen.Foto: Anders Rosenberg

Fyra olyckor inträffade i Ulricehamns kommun på kort tid och från flera håll varnades för att det var mycket halt på många platser på grund av så kallad svartis.

Annons

– Det är svartis i halva Sjuhärad, man kan köra jättelångsamt och ändå kana av vägen, sa Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås på morgonen.

Larmet om den första olyckan kom strax innan klockan sju på fredagsmorgonen. En personbil voltade på vägen mellan R40 och Nitta. Enligt SOS Alarm kunde ambulansen som var framme på plats lämna utan att ta med någon person.

Drygt 20 minuter senare inträffade en olycka med en tankbil.

Foto: Anders Rosenberg

Tankbilen välte av R40 vid Rasta i Strängsered och hamnade på sidan på en åker Den var inte lastad med något farligt gods och ingenting läckte ut.

– Det var halkan. Jag försökte svänga men det gick inte, säger chauffören Lasse som klarade sig oskadd.

– Ja, jag har inte ont någonstans. Det är mest egot som fått sig en törn.

Räddningstjänsten hann knappt börja insatsen vid tankbilen innan nästa olycka var framme. Denna gång var det en singelolycka på vägen mellan Ulricehamn och Köttkulla, cirka fyra kilometer öster om Ulricehamn.

En personbil voltade och blev liggande på taket nere i en bäck. Två personer satt inledningsvis fast i bilen. De ska ha varit vid medvetande under hela händelseförloppet och klarade sig utan allvarliga skador.

– Det har gått bra under omständigheterna. De hade tur i oturen, säger räddningsledare Johan Mod.

Foto: Anders Rosenberg

Annons

Tidigare under morgonen inträffade ytterligare en olycka i Ulricehamns kommun då en bilist körde rakt in i en villa. Både bilen och fasaden skadades rätt rejält, enligt räddningstjänsten.

Enligt polisen var halkan trolig orsak vid alla olyckstillfällen och ingen person misstänkts för brott i något av fallen.

Foto: Anders Rosenberg

Sebastian StrandSkicka e-post
Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons