Annons

Blommor och ljus vid platsen för dödsolyckan vid Marbäck

Blommor och ljus finns vid platsen där en dödsolycka inträffade i fredags. En man omkom när en personbil voltade på 157:an i höjd med Marbäck. På måndag startar polisens utredning av olyckan.
Marbäck • Publicerad 25 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Minnesplats intill 157:an där en dödsolycka skedde i fredags.
Minnesplats intill 157:an där en dödsolycka skedde i fredags.Foto: Carina Carlzon

Under helgen växte en minnesplats fram vid platsen för dödsolyckan. Blommor och ljus ligger intill vägen där olyckan skedde.

Personbilen som var inblandad i olyckan kom norrifrån, från Ulricehamnshållet.

Annons

Av okänd anledning har bilen åkt utanför vägbanan och där voltat. Ett av bilens hjul låg efter olyckan cirka hundra meter norr om olycksbilen som slutat sin färd i diket. Enligt uppgifter från polisens pressinformatörer i Göteborg har personer på platsen uppgett att bilen har fått sladd.

En bil voltade på 157:an vid Marbäck. En man dog och två personer skadades.
En bil voltade på 157:an vid Marbäck. En man dog och två personer skadades.Foto: Henrik Erickson

Räddningstjänstens personal jobbade i minst 15-20 minuter på olycksplatsen innan ambulanser anlände.

Strax före klockan 20.00 landade en ambulanshelikopter nära olycksplatsen. En av de skadade fördes med helikoptern till Sahlgrenska i Göteborg. Tillståndet för den skadade var då allvarligt men stabilt.

På söndagen meddelade pressjouren på sjukhuset att mannen inte längre vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Den andre skadade mannen kördes med ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. På lördag morgon vårdades personen fortfarande på sjukhuset. Några uppgifter om skadeläget lämnas inte ut av sjukhuset.

– Det är unga personer hemmahörande i trakten som jag förstår det och Ulricehamns kommun har beslutat att öppna ett kriscenter på Höjdgatan 3 i Ulricehamn för de som har behov av att prata efter det som hänt, sa Per Fägersten som är inre befäl vid räddningstjänsten vid 21.30 på fredagskvällen.

Vägen var under stora delar av fredagskvällen helt avstängd mellan de båda infarterna till Marbäck.

– Under helgen utreder vi inte olyckan. Utredningen kommer på måndag lämnas över till polisens trafiksektion i Göteborg som sköter alla dödsolyckor, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

– Det ska finnas ett tiotal vittnen, det är bra när vi ska utreda vad som har hänt, säger Jan Johansson.

Henrik EricksonSkicka e-post
Carina CarlzonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons