Annons

Yngström och Foss: Folkomröstningen handlar om stadskärnans bevarande och utveckling

Går inte demokratiska beslut att ompröva? undrar Jonas Yngström och Bengt-Olof Foss i ett svar till Vänsterpartiets Matthias Nordgren.
insändare • Publicerad 30 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett bibliotek på brända tomten på gåtatan kkan bli kommunenss bidrag till att stärka stadskärnan, skriver Jonas Yngström och Bengt-Olof Foss i sitt svar till Vänsterpartiet.
Ett bibliotek på brända tomten på gåtatan kkan bli kommunenss bidrag till att stärka stadskärnan, skriver Jonas Yngström och Bengt-Olof Foss i sitt svar till Vänsterpartiet.Foto: Pernilla Rudenwall

”Beslutet att bygga på Marknadsplatsen är fattat enligt demokratisk ordning”, skriver Matthias Nordgren.

Annons

Så demokratiska beslut går inte att ompröva? Är inte alla politiska beslut i Ulricehamn fattade i demokratisk ordning? Det gick uppenbarligen att ompröva ICA-alternativet.

”Ett omtag riskerar sinka hela processen,” skriver Matthias Nordgren. Folkomröstningsinitiativet kommer för sent enligt Matthias Nordgren. För sent i förhållande till vad då?

”Folkomröstningen om Marknadsplatsens framtid är större än bara ett ja eller nej till fortsatt parkering.”

Vi menar att väljer man att gå vidare med brända tomten kan ett nytt och efterlängtat bibliotek stå klart långt tidigare jämfört med alternativet Marknadsplatsen. Vi har pekat på att gällande detaljplan tillåter uppförandet av en byggnad innehållande bibliotek med mera. Det är inget ”hittepå”. Tomten är de facto till salu.

Folkomröstningen om Marknadsplatsens framtid är större än bara ett ja eller nej till fortsatt parkering. Det handlar om stadskärnans bevarande och utveckling. Ett problem som Ulricehamn delar med många kommuner. Med drygt hälften av kommunens invånare boende utanför centralorten, utgör Ulricehamn inget undantag. Ett bibliotek på brända tomten kan bli kommunens bidrag till att stärka stadskärnan.

Jonas Yngström

Bengt-Olof Foss

Annons
Annons
Annons
Annons