Annons

Vänd på steken och låt stadsbarnen pendla

Svar till Klas Redin (S), UT 26/1.
Insändare • Publicerad 30 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är inga problem för landsbygden att pendla in till centralorten, men det är ett väldans problem att för centralorten att pendla till Timmele, konstaterar Victor Persson.
Det är inga problem för landsbygden att pendla in till centralorten, men det är ett väldans problem att för centralorten att pendla till Timmele, konstaterar Victor Persson.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Jag vet inte om du läst min insändare i UT (21/1), men om du inte gjort detta rekommenderar jag dig att göra det. Där belyser jag lite det problemet som du sitter med nu. Jag belyser även logiken som du använder.

Det är inga problem för landsbygden att pendla in till centralorten, men det är ett väldans problem att för centralorten att pendla till Timmele.

”Folk vill bo där skola finns, så enkelt är det.”
Annons

Det är intressant hur man kan se detta som ett problem för befolkningen i centralorten, men när de det kommer till oss landsbygdsbor så ska vi bara finna oss i att vi ska få långa resor och långa dagar. Livet på vägarna ska vara en del av våra ungdomars vardag.

Om man nu är rädd för att högstadieskolan i Timmele ska bli för stor för sitt ändamål och att centralorten ska bli för trång, så kanske man skulle vända på steken och se till att den blir mer attraktiv. Utveckla området runtomkring istället och se till att folk fyller upp skolan.

Både Timmele och Hökerum ligger i området för utbyggnad. Se då till att ha kvar skola och aktiviteter för att folk ska vilja flytta ut till de platserna. Folk vill bo där skola finns, så enkelt är det. Vi vill väl att hela Ulricehamn ska leva inte bara centralorten?

Utveckla istället för att avveckla.

Victor Persson, Landsbygdspartiet oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons