Annons

Blir det mindre stök om eleverna får flytta till stan?

Ni som vill lägga ner Ätradalsskolan, prova att sätta er på en fullproppad buss, fullt med tonåringar som inte hittat sin plats i livet än. Berätta sen om ni fortfarande är för en nedläggning, uppmanar Victor Persson.
Insändare • Publicerad 21 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det har varit en turbulent tid på Ätradalsskolan. Men inget av det här har att göra med att skolan ligger på landsbygden, påpekar Victor Persson.
Det har varit en turbulent tid på Ätradalsskolan. Men inget av det här har att göra med att skolan ligger på landsbygden, påpekar Victor Persson.Foto: Pernilla Rudenwall

"Vill du hänga med hem till mig och umgås?". "Men det är ju så långt hem till dig".

Orden man har fått lära sig att leva med om man bor utanför Ulricehamns kärna.

Annons

Men åt andra hållet då? "Är det inte lika långt för mig till dig?". "Nej, men jag bor ju i stan".

Detta är en logik som jag aldrig fått ihop, och att man nu som politiker och beslutsfattare har samma logik som mina vänner hade när jag var yngre är skrämmande.

”Detta är tyvärr en grupp ungdomar som får hela Ulricehamn att läsa om hur bråkigt det kan vara.”

"Men det är så stökigt och bråkigt på Ätradalsskolan". Absolut, det har varit en turbulent tid. Men inget av det här har att göra med att skolan ligger på landsbygden, inget av det här har att göra med att lärare och pedagoger inte gör sitt jobb. Inget av det här har att göra med att lokalerna är byggda på 1980-talet och behöver renoveras.

Detta är tyvärr en grupp ungdomar som får hela Ulricehamn att läsa om hur bråkigt det kan vara.

Vilken tur att det blir mindre bråk och kriminalitet när vi flyttar vilsna ungdomar in till stan där det är lättare att hitta fler vilsna själar, där det är lättare att komma närmare kriminaliteten, där det är lättare att komma på en ursäkt för sig själv att skolka. Eller?

Det pratas om likvärdig skolgång. Jag har ett förslag. Ni som vill lägga ner skolan, prova att sätta er på en fullproppad buss, fullt med tonåringar som inte hittat sin plats i livet än. När ni gjort detta så åker ni på den bussen i 65 minuter, jobbar åtta timmar och sen tar samma buss hem i 65 minuter. Sen gör ni detta i tre år. Lägg där till byte av buss, väntetid och dåligt väglag.

Så såg min skolskjuts ut och då har jag endast 20 minuter till skolan om man hade åkt bil. Så exemplen kan göras mycket värre.

När ni testat detta så kan ni lägga på ytterligare restid, magont och känsloförvirring. Först då kan ni höra av er till mig och berätta varför ni vill lägga ner skolan på landsbygden.

Victor Persson, Landsbygdspartiet oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons