Annons

Ulricehamnsalliansen undviker de frågor som invånarna är engagerade i

Ulricehamnsalliansen skriver mångordigt om att hålla liv i centrumstråket, men inget om parkeringsplatser, Folkets hus eller brända tomten, frågor som invånarna är engagerade i, skriver insändarskribenten.
insändare • Publicerad 16 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En placering av ett bibliotek på brända tomten skulle lösa många problem för lång framtid, skriver insändarskribenten.
En placering av ett bibliotek på brända tomten skulle lösa många problem för lång framtid, skriver insändarskribenten.Foto: Pernilla Rudenwall

Wiktor Öberg, Mikael Dahl, Frida Edberg och Stefan Selin påstår att Stureparken är utesluten som ny plats för det nya biblioteket, som plötsligt blivit ett kulturhus, för att det står i konflikt med kommunens översiktsplan.

Annons

Det är just sådana planer politikerna har makt över och finns viljan ändras planen. Att det skulle inverka på grönområdet är väl snarare beroende på hur det byggs. Rätt tänkt kan Stureparken bli en grön samlingspunkt i stan.

”Vi har demokrati, den ska vi värna och använda.”

Beslutet om Marknadsplatsen framställs också som ett faktum när det i själva verket är ett inriktningsbeslut – vilket är just vad det låter som.

De fyra politikerna väljer att inte resonera om de frågor, utöver Stureparken, som engagerar väldigt många kommuninvånare:

– Parkeringsplatserna på Marknadsplatsen.

– Brända tomten på Storgatan.

– Folket hus – vi har nämligen redan ett kulturhus.

– Museum, också det ett historiskt misskött ärende.

I stället försöker de mångordigt slå i oss väljare att det skulle gå att hålla liv i ett centrumstråk från gamla Topeco-huset till en bit norr om Marknadsplatsen. Detta i en kommun med 25 000 invånare varav knappt hälften i tätorten.

Faktum är att redan nu är gågatan är hårt ansatt, och en placering av ett bibliotek på brända tomten skulle lösa många problem för lång framtid.

Den stora frågan återstår: Är kommuninvånarna beredda att betala en stor mängd miljoner kronor – förmodligen långt över 100 – för att bli av med Marknadsplatsen, riskera att ta död på Storgatan och utsätta det unika Folkets hus för samma fara? Detta för att få ett kulturhus som ingen haft chansen att rösta på i ett val (idén dök upp som gubben i lådan året senaste valet).

Annons

Glöm inte att skriva på listan för folkomröstning om Marknadsplatsen! Vi har demokrati, den ska vi värna och använda.

Landsbygdsbor som bryr sig

Annons
Annons
Annons
Annons