Annons

Ulricehamnsalliansen: När skolstrukturen är på plats ska upptagningsområdena ses över

Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna ser positivt på att eleverna från Hössna återigen får sin skolgång i Ulricehamn när den nya skolstrukturen är på plats, skriver företrädare för partierna i ett svar till föräldrar i Hössna.
Insändare • Publicerad 20 december 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hössnaeleverna bör komma tillbaka till Ulricehamns för sin skolgång på högstadiet när den nya skolstrukturen är på plats, skriver företrädare för Ulricehamnsalliansen i sitt svar till vårdnadshavarna i Hössna som i november tog upp frågan i en insändare.
Hössnaeleverna bör komma tillbaka till Ulricehamns för sin skolgång på högstadiet när den nya skolstrukturen är på plats, skriver företrädare för Ulricehamnsalliansen i sitt svar till vårdnadshavarna i Hössna som i november tog upp frågan i en insändare.Foto: Pernilla Rudenwall

Elevantalet på Stenbocksskolan har blivit så stort att lokalerna inte längre klarar de krav som ställs för en acceptabel arbetsmiljö för elever och personal.

Annons

Därför har vi tvingats att göra en tillfällig förändring.

I det beslut som togs om tre högstadieskolor i kommunen finns också en skrivelse om att upptagningsområdena ska ses över. Den översynen innefattar alla elever, även eleverna från Hössna. Arbete och utredningar för att renovera och bygga dessa tre högstadieskolor pågår för fullt.

”Kunskapen om situationen på Stenbocksskolan har varit känd under lång tid, och borde lösts redan förra eller förrförra mandatperioden.”

Kunskapen om situationen på Stenbocksskolan har varit känd under lång tid, och borde lösts redan förra eller förrförra mandatperioden. Då hade vi inte behövt genomföra denna förflyttning.

Under denna försening så ser vi ingen annan rimlig lösning än att eleverna från Hössna får ha sin skolgång på Ätradalsskolan.

Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna ser dock positivt på att eleverna från Hössna återigen får sin skolgång i Ulricehamn när vi har vår nya skolstruktur på plats.

Sebastian Gustavsson (M), Gruppledare

Mikael Dahl (C), Gruppledare

Frida Edberg (KD), Gruppledare

Sten Selin (L), Gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons